Magiskt laxfiske

Magiskt laxfiske för mig i år

Årets laxsäsong startade lite trevande för min egen del där vi endast fick en lax dem första fyra turerna. Sedan vände det och det med besked. Femte turen fick vi två stycken laxar varav den ena var ett praktexempelar på hela 14.7 kg.

Fiskeguiden Med 18 Kg Lax

Efter det rullade det på och vi fiskade bara bättre och bättre i min båt. Första fiskedagen på min Singö-vecka landar vi tre laxar varav den ena väger in på  otroliga 18 kg 118cm lång vilket numera är det nya båtrekordet! Fighten var brutal. Riktigt långdragen med många och långa rusningar kombinerat med att gå på djupet och stöka. Det tog 70 minuter från hugg till håvning. Helt otroligt!

 

 

 

 

Lax 18 kg. Nytt båtrekord.

 

Fisket fortsatte vara riktigt bra hela veckan och vi snittade tre landade laxar per dag, vilket får anses vara världsklass. Förr brukade vi säga att man ska vara nöjd om man har ett hugg per dag. Noterbart är att vi hade en otrolig landningsprocent. Alltså nästan alla laxarna som satt på ordentligt (påslag borträknat) lyckades vi få upp in i båten. Men så plötsligt kom en dag där vi tappade vi fyra av fem laxar vilket var frustrerande men sånt är laxfisket och det kändes som om statistiken behövde jämnas ut lite.

Min sista laxfiskedag för säsongen skulle bli en lite kortare dag. Vi hade redan två fina laxar i båten och klockan var runt 15 på eftermiddagen. Vi satt och pratade om hur nice det skulle vara att avsluta med en fin 10+ sista halvtimmen. Vi hinner knappt avsluta meningen så står yttersta ytspöt djupt bugande. Pulklinan står som ett djupt V och sen smäller det bara till och jag får ett hav av linor över mig. Pulklinan brann av i hugget tillsammans med linan där laxen satt. Vi lyckades rädda pulkan men den fina laxen var borta. Ett tydligt tecken på att Ålands hav inte ville ha oss kvar längre så vi rev och åkte hem till Stockholm.

Säsongen summeras till totalt 25 st laxar varav 13 st över 10 kg, varav fyra över 14 kg. Här följer topplistan:

18 kg (118cm)
14+
14+
14+
13+
12+
12+
12+
11+
11+
10+
10+
10+

Följ mig på Instagram och Facebook. Jag inte bara postar bilder regelbundet utan jag kör också lite live sändningar ibland när vi har bra fiske. Sitt på jobbet och titta på oss när vi fiskar!

https://instagram.com/grossguidar/

https://www.facebook.com/GrossGuidar

 

Vill du pröva på svenskt Big Game fiske 2020? david@grossguidar.se