anytec 622 spf

Från och med hösten 2016 fiskar vi nu från min specialbyggda Anytec. Det är närmare bestämt en Anytec 622 SPF, eller 622 SP Fishing som den också kallas. Det är i grund och botten det fina skrovet från 622 SP men där det gjorts ett antal förbättringar och anpassningar för sportfiske. På akterspegeln hänger en riktigt grym Yamaha F200 som ger båten fantastiska fartegenskaper och hög driftsäkerhet.

Båten har tydliga influenser från den amerikanska båtmarknaden varav jag tagit mycket av min inspiration. Detta syns inte minst på det stora kastdäcket som ger fina ytor för spinnfiske men som också ger rejält med stuvutrymme. På kastdäcket finns det både hållare för elmotor men det finns även en skärm som är kopplad till båtens nätverk. Denna skärm möjliggör att de som står fram i båten kan se karta, ekolod, djup, temperatur m.m. Man har tillgång till samma funktioner som bak i båten. Nu har jag dessutom StructureScan i båten vilket ger otroligt tydliga bilder dels rakt under båten men den kan också se upp till 40m på vardera sida under båten. Väldigt effektivt när man letar bottenstrukturer, betesfisk eller enskilda individer.

 

Det finns även integrerade hållare för betesboxar, fästen för djupriggar, spöhållare i akter och reling, beteshängare m.m. Det märks särskilt väl att båten är byggd för sportfiske när man tittar lite under skalet. Båten är tex förberedd med stora fördragna rör som gör kabeldragning till en barnlek. Vi sportfiskare gillar våra prylar.

I fören sitter en frontmonterad Minn Kota Riptide elmotor. Riptide'n har en så kallad I-Pilot funktion som gör att man kan programmera in kurser, fart eller gör att man kan ankra elektroniskt. Motorn håller då kvar båten på en liten yta vilket gör att man kan koncentrera sig på att fiska av en fläck extra noga utan att behöva blöta ner ankaret. Elmotorn är också väldigt användbar då man vill smyga in i en grund vik utan att skrämma bort fisk, eller när man vill göra en perfekt drift längs med en kant.

 

Exempel på utrustning

# Frontmonterad Garmin Force 100 lbs elmotor med spot lock.
# Mastervolt MX LI-ION lithiumbatterier
# SterlingPower laddningsystem för batterier till elmotorn
# Lowrance HDS-12 live plotter/ekolod
# Lowrance HDS-12 touch plotter/ekolod
# Lowrance Active Imaging 3-1 ekolodsgivare
# Simrad AP44 autopilot
# Lowrance Link-8 VHF med AIS
# Rockford Fosgate stereo med 6,5" högtalare
# RAM-fästen
# 14 st spöhållare
# Däcksbelysning
# Trimplan
# Bios plannerboard mast
# Canon Uni-Troll 10 djupriggar
# Warn 94700 elvinsch

Säkerhetsutrustning

# DSC
# AIS mottagare
# 2st automatiska länspumpar
# Manuell länspump
# Fireport
# Brandsläckare
# Skeppsapotek
# Nödraketer och nödbloss
# Flytvästar till alla