Griniga gäddor

Knepigt gäddfiske

Vi har fiskat mycket gädda i Trosa senaste tiden och fisket har varit knepigt. Innan leken drog igång hade vi riktigt bra fiske men därefter har inte det fina efterleksfisket riktigt kommit igång ordentligt. Vi har legat på mellan 8-25 gäddor per tur med 8,22 kg i topp. Kanske är det det kalla vädret som drog in första halvan av maj som förvirrat fisken? 

Gaedda 5Kg

Med det betydligt varmare vädret som nu råder så dröjer det nog inte så länge innan gäddorna acklimerat sig och börjar att äta ordentligt igen.

Jag var ut med ett gäng härliga grabbar som bokat ett av mina fiskepaket med boende torsdag-fredag. Torsdagen började okej med 11 fiskar innan lunch. Efter vi ätit pytt-i-panna-delux så blev fisket riktigt segt. Vi avslutar dagen i en liten mar. Jag bränner ganska omedelbart en fin fisk. Någon minut senare får Peter denna fina gäddan på drygt 5 kg. 

 

 

Därefter kan det inte ha varit många kast senare som Peters brorsa Ronnie drar på en fisk som direkt vid mothugget tar lina. Fisken går tungt och väl i håven så inser vi att den är ännu större. Gäddan vägs till 8,22 kg och i riktigt fin kondition. I håven kräks den stora gäddan upp en annan liten gädda på 1,5-2kg som den hade i svalget. Vilka glupska rovdjur!

Bra avslutning på en ganska så trög dag. Vi slutade på totalt 14 gäddor. Tyvärr var vi tvugna att åka och checka in på vandrarhemmet precis när fisket blev hett.