Fortsatt bra fiske

Fortsatt bra fiske

Sjoesaettning

Ett härligt gäng från Jönköping hade bokat mitt fiskepaket "snipan". Två dagar gäddfiske med boende på vandrarhem. Vi möttes upp på fredagen och så fort skutan var sjösatt så brände vi iväg till ett ställe som jag tog 78st gäddor på samma tid förra året. Viken var bokstavligen talat som ett akvarium. Vatten klart som gin, strålande sol och ingen vind. Vi såg helt galet mycket gäddor inne på det grunda vattnet. Många var dessutom av bättre kaliber. Trots detta så var de fullkomligt omöjliga att få att hugga. Natten till fredagen sjönk temperaturen ända ner till -7c och det i kombination med rådande väderförhållanden fick gäddorna att vägra hugga.

 

100Cm

Efter mycket nötande får vi se oss besegrade och byter område. Även här ser vi gäddor men lyckas ändå bara lura en liten liten gädda till hugg. Vid lunch kan vi sumera en gädda (jämfört med 50 förra året). Men sånt är fisket. Ingen dag är den andra lik -det är det som gör det så roligt!

På eftermiddagen gjorde vi en längre förflyttning till en vik som höll lite grumligare vatten. Det hade även börjat blåsa lite och då började gäddorna hugga. Vi lyckas få en riktigt fin fisk på 100cm men som tyvärr var utlekt och smal så den vägde inte så mycket. Dagen slutade på 11 st gäddor.

 

Dag två byter vi taktik fullkomligt och fiskar helt andra vatten än första dagen. Vi hade bäst framgång i grumligt vatten så det var utgångspunkten för dagen. Fisket var bättre redan från start och vi får totalt 19 gäddor och en bonusgös. Många av gäddorna låg på 3-5 kg vilket var kul. Helt underbart väder även denna dagen med strålande sol.

 

Gaedda 7 12KgI söndags var jag ute på drop-in-fiske och området fick bli samma som för lördagen. Dagen började ganska segt för oss men jag klippte en gädda på 4,6 kg efter ca 45 minuter. Därefter tog jag en liten och även en på ca 5,1 kg. Efter att jag dragit tre raka så var det Daniels tur att presentera sig och det gjorde han med råge. Det var en kort men galet grov trosagädda på 7,12 kg. Denna gäddan blev störst för dagen.

 

 

 

 

Bild 2Fisket var segt men storlekarna på fiskarna som kom upp var riktigt bra så det gjorde ingenting. De flesta låg mellan 3-5kg, en på 6 och en på 7 så en riktigt lyckad dag tillslut. Det kändes dock som en dag då det var chans på något riktigt stort. Det var storgäddväder med mulet, duggregn och blåst. Även denna dag lyckades vi få en bonusgös - vilket annars inte är allt för vanligt.