Roligt havsöringsfiske

Roligt havsöringsfiske

I helgen hade jag ett gäng sköna grabbar från Arvika på besök. De anlitade mig två dagar för att få en komplett upplevelse av Stockholms södra skärgård.

Dag ett ville de pröva på det nyckfulla havsöringsfisket. Vi började dagen med en drift längs med en djupbrant och jag tror inte vi driftat mer än 50 m innan en riktigt grann öring på 3-4 kg klipper en blå/vit Vicke. Tyvärr lyckas den slita sig efter en kort kamp i ytan.

En och en halv timme senare gör vi en drift över ett grundparti. Fisk! skriker en av grabbarna. Jag aktiverar genast det elektroniska ankaret på elmotorn och vi kan efter en ganska dramatisk kamp där fisken ville gå under motorn landa en fin fisk på 53 cm. Jag hinner inte ens få fisken ur håven innan nästa herre har en öring på kroken. Även denna landas och mäts till 56 cm.

Vi ligger kvar i några minuter men inget mer händer. Då släpper jag det elektroniska ankaret och fortsätter driften. Vi hinner nog inte komma mer än 25 m innan vi drar på ytterligare en öring. Denna blir dagens största på 59 cm.

Vi tappar ytterligare två öringar under dagen och missar några hugg. Tre bonusgäddor kunde vi räkna in också.

Dag två fiskade vi gädda men det blåste styv kuling på morgonen och även om det lugnade sig något på eftermiddagen så blåste det nog säkert 12-15m/s i vindbyarna. Vinden satte lite käppar i hjulen för oss men vi lyckades ändå kämpa oss till 9 st gäddor.