Grymt bra gäddfiske

Gryyymt bra gäddfiske

Jag var ute på gäddfiske i fredags och lördags. Det känns som om jag gjorde allting rätt dessa dagarna.

I fredags var jag ute på en tvåbåtskörning. Med lite tur och mycket fingertoppskänsla  hittade vi en fläck innan lunch som gav 50 (!) st gäddor. Vid ett tillfälle hade vi ett fyr-hugg. Med andra ord hade alla i båten fisk på kroken samtidigt!

Efter lunch åkte vi tillbaka till denna fläck men då var dem inte kvar - eller så hade vi helt enkelt bara fiskat sönder stället. Vi prövade lite nya kanter och hittade en ny fläck med fisk och vi slutade på hela 78 st gäddor denna dagen. Dock ingen över 4 kg. Den andra båten fick 10 st totalt och andra båtar som var ute fick 0, 1 och 5 st så vi hittade rätt kan man lugnt säga.

I lördags var det åter dags för gädda och jag begav mig givetvis till samma område. Det började lite segt men det berodde nog mycket på total stiltje och sol. När vinden kom igång så kom fisket igång. Efter lunch hittade jag ett nytt område där fisken stod helt packad. De va inte riktigt på hugget men vi lyckades ändå lura upp hela 37 st. Dock såg vi massor av fisk som inte ville hugga. Detta blev dagens största.

Fisken innebar en ökning av Daniels PB med ca två kilo. Enligt de rapporter som kom in hade alla andra båtar riktigt segt fiske.

Totalt 115 gäddor på två dagars fiske får jag vara riktigt riktigt nöjd med. Särskilt när alla andra båtar haft det segt.