Grym abborre

Bra fiske och grym abborre

Det var länge sedan jag skrev en fångstrapport nu. Det har varit full rulle med guidningar och min lediga tid har jag fokuserat på att få klart min nya hemsida som nu äntligen är lanserad.

Gädda 4kg

Fisket har varit riktigt bra hela sensommaren och början på hösten. Gäddfisket har varit riktigt stabilt och vi har legat på 12-54 gäddor per tur sedan början av augusti. Vattnet har varit varmare än normalt för årstiden så det har varit lite knepigt att hitta de större exemplaren men de borde börja röra sig in på grundare vatten nu. Jag har fått rapporter om gäddor över 10 kg nu så det är en tidsfråga innan det trillar upp en sådan i min båt nu.

 

 

 

Abborrfisket har varit helt fantastiskt i år igen. Med undantaget för en tur då vi hade segt fram till runt kl 13 så har vi landat både många och stora abborrar. Snittvikten är riktigt fin med få abborrar under 3hg och många runt 5-8hg. Vi har fått många över kilot på topp också.

I lördags var jag ute med ett gäng på abborrfiske. Planen var att kombinera mete med levande och jiggfiske. Problemet var bara att löjorna var som bortblåsta denna dag. Jag lade ovanligt mycket tid på att försöka hitta betesfisk och det resulterade bara i ca 15 st.

När vi väl hittade abborrarna så tog det bara en timme innan löjorna var slut. Det blev en lyckad dag ändå med en hel del abborre både på mete och kast. Denna dag lyckades vi även landa en riktigt riktigt fin abborre som vägde 1,28 kg. Det blev även en hel del bonusgäddor.

Det är några veckor kvar på abborrfisket därefter drar gädd- och havsöringsfisket igång på allvar.