Fångstrapport

Fångstrapport

Jag har varit ute en hel del sista tiden så här kommer en sammanfattning.

Jag arrangerade en gäddguidning med Securitas och kunder (12 pers / tre båtar). Fisket var okej. Det blev 8-14-20 mellan båtarna med en fisk på 7,7 kg i topp. Det var en trevlig dag med trevliga gäster. Jag fick en chans att använda min nya Muurikka-panna vilket blev en succé.

 

Jag arrangerade även en storguidning på gädda med ÅF 28 pers / sju båtar. Det blåste något helt sjukt denna dagen och efter lunch började det dessutom regna.

Killarna i båtarna krigade på duktigt och det var väldigt jämnt mellan båtarna. 18-26 st gäddor per båt kom det upp.

Extra kul denna dagen var att det kom upp en gädda på 10+ kg i Johans båt. Vågen pendlade mellan 9,9 och 10,3.

Jag har även varit ute en del på gösfiske. Vissa dagar har vi kört gös halva dagen och gädda andra halvan och nu i helgen var jag ute två heldagar på gös. De dagar vi kört halvdagar har gösfisket varit bra men då har vi inte metat vilket brukar vara det som är effektivast. Dock kom det upp ca 5 gösar per halvdag på jigg vilket jag tycker är helt okej.

Nu i helgen var det som sagt två heldagar på gös och då både metade vi med strömming och kastade med jigg. Men oj vad segt det var! Lördagen var det riktigt pissväder och all fisk var som bortblåst. Vi lyckades tvinga upp två små gösar runt 1-1,5 kg i båten. Det var allt som hände förutom en abborre. Vi bröt kl 15 pga ösregn.

 Bonusgädda 1

Jag hade samma gäng även på söndagen som bjöd på högsommarvärme och sol. Riktigt gösväder med andra ord. Det var lite bättre fart i vattnet nu och så fort första strömmingen kom ner i vattnet så försvann flötet. Dock missade vi den fisken. Inte långt därefter tog vi en gädda på 2kg på strömming. I med en ny strömming och ett långt kast in mot ett lite grundare parti. Jag tycker genast flötet beter sig konstigt, som om det låg på botten så jag tar spöt för att dra in det några meter men möts då av två tunga gung. Det är ju fisk! - ropar jag till grabbarna som får ta spöt.

Efter en bra fight och mycket bråk i håven kom denna gädda på 100+ cm tillslut upp i båten. Riktigt fin pjäs även om det var fel sort.

Det kan inte vara mer än en halvtimme senare som ett flöte börjar gå märkligt i sidled och jag ger bort spöt till Tommy som får drilla. Tunga knyckar och fina rusningar skvallrade om ytterligare en fin gädda.

 

Fisken landas och är kortare än den första men den är riktigt grov så den tynger faktiskt vågen några hekto ytterligare än den första. Kul men det var väl gös vi skulle ha?

Gösarna lyser med sin frånvaro under dagen och vi hade faktiskt inte en enda gös i båten fram till lunch. Direkt efter lunch gör vi en ankring och då hände allt på en gång. Flöten dyker stup i ett och grabbarna krokar fisk på jigg. Det var lite kaotiskt men grymt kul.

Vi landar 3st gösar runt 1,5 - 2kg samt tappar en vid båtkanten. Vi bommar ytterligare ett antal hugg och napp på flötena. Grymt kul halvtimme men lika fort som det kom igång dog det ut igen.

Vi bröt kl 15 för att de ville komma hem skapligt i tid.