Abborrfiske i världsklass

Abborrfiske i världsklass

Igår var jag ute på fiske med fyra härliga herrar från Sala. Planen var att vi skulle fiska abborre halva dagen och gädda andra och att vi skulle starta med borrarna.

Vädret var strålande med sol, värme och lagom med vind. Vi började dagen med att kasta kastnät efter löjorna. Som vanligt gillar jag att kombinera mete med andra metoder. Jag tror man har lättare att hålla kvar abborrstimmen nära båten om man hela tiden har lite löjor simmandes runt båten.

Bjoern Med Abborre1Med löjhinken full och efter en längre båttur var vi framme vid första stoppet. I med ankaret och det tog väl ungefär 3,5 sekunder innan första abborren var i båten. Och så fortsatte det. Rally från första stund.

Vi använde oss av fyra olika metoder denna dagen. Löjmete, jiggfiske, spinnfiske och drop shot.

Med ett 30-tal abborrar i båten så började rallyt att avta. Stimmet började skingras och simma vidare. Vi tar upp ankaret och flyttar oss 300 m. 

 

 

Och så började nästa rally. Det högg nästan så fort grejerna nuddade ytan och vi hade både två-, tre- och fyrhugg. Sjukt kul fiske och vid det här laget hade vi lagt ner löjmetet. Det var ingen som hann med att vakta flötena när det högg hela tiden. Det mest imponerande denna dagen var att det endast var EN abborre under 4hg. Vi tog ett helt gäng över 8hg och jag tror vi fick hela tre stycken över 9hg.

Urban Med BorreTyvärr saknades den där riktigt stora. Vi tappade en på löjmetet som jag tror vägde en bit över kilot men med den storleken vi hade på fisken var vi mer än nöjda. Det var fullt jubel i båten och alla hade det sjukt skoj.

Vid lunch kunde vi summera ca 60 abborrar (lågt räknat) och efter lunch fiskade vi abborre en stund till och tog ytterligare 10 st. Fisket avtog något därefter och vi bestämde då att istället för att leta upp ett nytt stim så gick vi över på gädda.

Trots lite slarviga mothugg lyckades vi få upp ca 10-15 gäddor av mindre storlek och lika många tappade.

Det här var en riktigt grym dag på sjön på alla plan och nivåer med fiske i världsklass.

Det är dessa dagar vi minns när isen ligger tjock i skärgården och det är -15 grader ute.